Henrieke

Ik ben Henrieke Beekhof (1976) geboren en opgegroeid op het platteland in de omgeving van Deventer. Als kind al speelde ik graag buiten, met verschillende kinderen en het liefst bij anderen om een kijkje bij hun thuis te kunnen nemen. Ik ben nog steeds graag buiten en nieuwsgierig naar de ander. Daarnaast houd ik van ontwikkelen en vernieuwen, volop in beweging zijn.

 

Sinds mijn eerste contact met haptotherapie ben ik verkocht. Ik ervaar haptonomie als een krachtige en doortastende visie, doordat we niet om ons eigen lichaam heen kunnen of we nou willen of niet. Haptonomie heeft iets toegevoegd aan mijn leven wat ik nog niet kende, namelijk werkelijk leren luisteren naar mijn lichaam en daar uiting aan geven. Dit is een goede raadgever in mijn dagelijks leven bij het stellen van grenzen bijvoorbeeld, maar ook een grote uitdaging geweest in de verwerking van mijn ongewenst kinderloos zijn.  

 

Ik gun ook jou, dat je de signalen van je lichaam er (weer) bij kan pakken. Omdat ik uit eigen ervaring weet dat het je verder brengt, energie en (meer) zelfvertrouwen oplevert. Als haptotherapeut bied ik jou een frisse blik, zowel een luisterend oor als zorgvuldige, luisterende handen met rust en humor.

 

Van 2008-2019 heb ik als haptonomisch professional in de aanpak van huiselijk geweld als hulpverlener, adviseur, trainer en projectleider gewerkt. Sinds 2016 werk ik zelfstandig als haptotherapeut, coach en trainer op haptonomische basis, vanuit mijn praktijk aan huis in het knusse Assendorp.