Ervaringen

Lees onderstaande ervaringen van klanten bij Henrieke.

 

Ina, docent basisonderwijs.

Henrieke heeft een hele prettige manier van werken, ze is kundig in haar vak. Ze begreep mijn vraag goed en heeft mij verder gebracht dan ik van te voren had gedacht. Ik kwam met de vraag of Henrieke mij kon helpen met relaties. Steeds liep ik weer vast in relaties. Door makkelijke oefeningen, ervoer ik dat ik niet of nauwelijks reageer op mijn eerste gevoel. Hierdoor verloor ik mezelf in relaties. Nu reageer ik veel meer op mijn eerste gevoel. Je lichaam geeft namelijk veel eerder aan hoe je in bepaalde situaties staat. Als je meer naar je gevoel luistert, ga je ook minder over je grenzen heen. Ik voel mij nu een gelijkwaardige speler in mijn werk, bij mijn vrienden en met mannen! 

 

Marianne, persoonlijk begeleider.

Ik wil zeggen: twijfel je of Haptotherapie iets voor je is; probeer het, onderga en ervaar dat het niet zweverig is. Ik heb geleerd dat ik ok ben zoals ik ben. Hierdoor heb ik keuzes kunnen maken die echt bij mij passen en gebeurtenissen uit mijn verleden een plekje gegeven. Bij Henrieke heb ik mij open kunnen stellen om meer bij mijn gevoel te komen en mijn eigen ik. Dit kwam door haar open, neutrale en niet veroordelende houding. Door het voelen van de handen van Henrieke, merkte ik waar mijn spanning zat en met aandacht kwam er verdriet los. Dit was voor mij nieuw, huilen zonder dat je praat, een fijne en prettige ervaring. Ook heb ik oefeningen geleerd die mij veel rust geven bij momenten van stress, spanning en onrust.

 

Gert, manager.

Door een tip van een collega over haptonomie ben ik bij Henrieke terecht gekomen. Ik heb geleerd om te gaan met mijn fysieke klachten. Door de aanpak die Henrieke hanteert, begreep ik beter waar ik aandacht aan moest schenken. Lichaam en gevoel zijn nu meer in balans. De sessies hebben hun werking gedaan; zij heeft mij geconfronteerd met mezelf door simpel open vragen te stellen die mij tot nadenken zetten. Rust en ruimte geven, een ontspannen gevoel, ook in mijn hoofd.

   

Jasper, consultant.

Henrieke heeft mij geholpen om meer in contact te staan met mijn lijf en mijn gevoel. Ik heb de sessies bij haar als erg prettig en waardevol ervaren. Ze heeft mij door op een prettige manier te confronteren, vragen te stellen en oefeningen te (laten) doen goede tools gegeven waar ik echt mee verder kan. Met name haar nuchtere en persoonlijke aanpak spraken mij erg aan.

 

Ingrid, administratief medewerkster.

Tijdens mijn burn-out is mij haptotherapie geadviseerd. Als doel had ik mijn lichaam beter aanvoelen en signalen van stress eerder herkennen. Henrieke heeft mij op een praktische manier geleerd hoe ik meer naar mijn lichaam kan luisteren. Ze is een luisterend oor, maar ook down-to-earth wat goed aansluit bij mijn rationele manier van denken. Het bewust worden van mijn gevoel en spanningen in mijn lichaam, heeft erg bijgedragen aan mijn herstel en helpt mij om overbelasting te voorkomen.

 

Kristel, docent HBO. 

Mijn vraag aan Henrieke was om mijn gedachten meer los te kunnen gaan laten, meer te kunnen ontspannen en mijn lichaam te voelen. Door de behandelingen merkte ik hoe moe ik was en later dat ik juist weer energie voelde. Het zorgde er voor dat ik me bewust werd van mijn lichaam en daardoor kwam ik dichter bij mezelf. Het prettigst aan Henrieke vind ik haar rustige en niet oordelende houding. Ze kan feilloos aansluiten bij mij en mijn proces.

 

Marloes, maatschappelijk werkster.

Mijn energie raakte op en ik wist dat het te maken had met meer balans vinden in mijn leven. Het lukte me niet om dat concreet te maken en om te zetten in acties. Al na de eerste oefeningen had ik vernieuwde inzichten, ik voelde me direct energieker en kwam tot actie. Henrieke heeft een open en energieke uitstraling, waardoor ik me direct veilig/vrij voel om me open te stellen. Ze geeft me het gevoel echt te luisteren, zonder oordeel. Alles mag er zijn.